Чи корисна куряча печінка?

Коли корисна куряча печінка?

Куряча печінка корисна і незамінна в разі нестачі вітаміну B2. Навіть споживаючи страви з нею лише один-два рази на місяць, рівень B2 в організмі повністю відновлюється. Це важливо, бо вітамін B2 допомагає швидше виробляти гемоглобін і краще засвоювати залізо. Печінка курки багата на йод і селен, що має значення, якщо є проблеми зі щитовидною залозою.

Куряча печінка є прекрасним дієтичним продуктом, бо в ній мідь і залізо містяться в біологічно активній формі, завдяки чому їжа легко засвоюється. У ній міститься велика кількість мінеральних речовин і вітамінів, при цьому рівень жиру становить лише близько 4-6%.

Коли куряча печінка шкодить людині?

Незважаючи на свої чудові смакові властивості та багатий біохімічний склад, куряча печінка може замість користі завдати шкоди.

Тому рекомендується враховувати протипоказання до вживання курячої печінки:

– виразкові й ниркові патології;

– хвороби підшлункової залози (панкреатит);

– підвищений рівень холестерину й атеросклероз.

Для того, щоб отримати від курячої печінки найбільше користі, потрібно звернути особливу увагу на її вигляд. Варто купувати печінку темно-коричневого кольору, з гладенькою поверхнею і ту, що має глянцевий блиск, без прожилків і згустків на поверхні. Тільки така печінка є свіжою і придатною для приготування.

Куряча печінка під час схуднення

Для тих, хто стежить за своєю фігурою, контролює раціон і калорійність харчування, куряча печінка є корисним продуктом, оскільки це – джерело найважливіших амінокислот. До її складу входять незамінні для нашого організму білки, такі як: лізин, триптофан і метіонін.

Під час низькокалорійних дієт страви з курячої печінки, особливо у вареному, печеному і тушкованому вигляді, є чудовим обідом. Адже її енергетична цінність значно нижча, ніж в інших м’ясних продуктах – лише близько 137 ккал. Поєднання печінки з овочами і цільнозерновими крупами стане повноцінним джерелом усіх необхідних організму елементів.

Страви з курячої печінки корисні усім тим, хто активно займається спортом. Адже така їжа дозволяє швидко відновлювати сили і регулювати мінеральний баланс організму. Під час низьковуглеводної дієти рекомендується додавати до раціону страви з курячої печінки 1-2 рази на тиждень.

Склад курячої печінки:

– калорійність повністю залежить від способу приготування: 100 г сирої курячої печінки містить 119 ккал, а смаженої – 172 ккал. Тим, хто дотримується дієти, готувати курячу печінку краще на оливковій олії. Тоді калорійність буде нижчою;

– білок – 24 г на 100 г продукту, це становить близько половини добової норми амінокислот для людини;

– вода – 70 г;

– жири – 6 м;

– вуглеводи – всього 1.5 м;

– вітаміни: 100 г містить половину денної норми вітаміну C, який зміцнює і стимулює імунну систему, майже дві добові норми вітаміну A, необхідного для здоров’я очей і кісткової тканини, холін, вітамін E, PP, а також широкий спектр вітамінів групи B;

– мікроелементи: калій (290 мг), фосфор (270 мг), сірка (205 мг), натрій (90 мг), магній (24 мг), залізо (17 мг), кальцій (15 мг), цинк (6.5 мг), мідь (385 мкг), молібден (60 мкг), селен (55 мкг), а також хром, кобальт, марганець.

Все по темі: здоров`я  Здорове харчування  печінка 

Карта транспорту
Гранатова толокаГромадський бюджет
3 Липня, 2020 П’ятниця
11 Червня, 2020 Четвер
4 Червня, 2020 Четвер
29 Травня, 2020 П’ятниця
23 Квітня, 2020 Четвер
8 Квітня, 2020 Середа
7 Квітня, 2020 Вівторок
6 Квітня, 2020 Понеділок
більше новин