Кальцій: які продукти корисніші

Без кальцію і продуктів, які його містять, організм людини взагалі не може існувати. І ще цей елемент запобігає старінню. Які ж продукти багаті на кальцій?

Дуже мало кальцію у продуктах, які були рафіновані, тобто в манній крупі та рисі, а також у борошні вищого сорту. Зате багато кальцію в будь-якій рослинній олії. Варто зазначити, що тільки до 30% кальцію з будь-якого продукту може бути засвоєно організмом. Найвідоміші його джерела – це молоко і сир, твердий сир і буряк, ріпа і хліб із висівками, соя.

Щоб організм краще засвоював кальцій, ви також повинні вживати  лимонну кислоту.

У яких продуктах знаходиться кальцій

Перш за все, ми звертаємо увагу на молочні продукти – це найпоширеніший тип їжі, в якій багато кальцію. Щодня ви повинні пити молоко. Якщо не подобається, можна замінити його на кефір або йогурт. Не можна відмовлятися і від сиру. Також прекрасне джерело кальцію – це тверді сири.

Наприклад, у деяких сортах сиру в ста грамах міститься відразу 1000 мг кальцію. А ось у плавлених сирах кальцію в два рази менше. Якщо з’їсти 100 грамів йогурту, то ви отримаєте 130 мг кальцію, а у склянці молока сховано 120 мг. Що стосується знежиреного молока, то там кальцію трохи більше.

Якщо ви – не шанувальник молочної кухні, то можете спробувати їсти рибні консерви з кістками. Наприклад, у ста грамах сардин міститься цілих 500 мг кальцію – а це половина добової норми. У лососі – 210 мг кальцію, а у скумбрії – 240 мг. Тож найкраще купувати консервовані сардини.

Також ви повинні обов’язково звернути увагу і на листкові овочі, особливо на ті, які мають темно-зелений колір. У них просто величезна кількість кальцію. У ста грамах петрушки знайдете 245 мг кальцію, в листковій капусті – 210, у шпинаті – 106, у листку кульбаби – 103 мг. У листочках гірчиці є до 61 мг кальцію. Зелень ріпи – також чудове джерело кальцію. Якщо порівнювати з молочною продукцією, то деякі сорти зелені перевершують її за вмістом кальцію в кілька разів.

Також зверніть свою увагу і на римський салат, китайську капусту і селеру, броколі та брюссельську капусту, стручкову квасолю, гарбуз. У деяких фруктах теж міститься кальцій: мандарини і грейпфрути, а також яблука і банани.

Якщо вам цікаво, які продукти багаті на кальцій, то слід звернути увагу і на горішки. У них, дійсно, відносно велика кількість кальцію. Найкращий вибір – це щодня вживати мигдаль: у ста грамах горіхів міститься 260 мг кальцію. У бразильському горісі кальцію помітно менше – 160 мг.

Кунжут і мак – це продукти-рекордсмени. У кунжуті – 1000 мг на сто грамів, а в маці – цілих 1500 мг на сто грамів. Можна вживати і насіння фенхелю – там теж є кальцій у великій кількості.

Також ви можете їсти соєві боби, червону і білу квасолю – там по 100 мг і 150 мг кальцію відповідно.

Якщо ви любите соєві продукти, можна споживати і їх.

Наприклад, соєве молоко і соєвий йогурт теж містять кальцій, як і соєвий сир.

Якщо з’їсти 100 грамів тофу, то ви отримаєте 105 мг кальцію. Зате калорій буде незрівнянно менше, ніж у звичайному сирі.
Ще потрібно їсти кукурудзяне і пшеничне цільнозернове борошно, яке міститься в різних продуктах. У звичайному борошні кальцію немає, зате в одному шматочку цільнозернового хліба – 10 мг кальцію.

Природно, що в багатьох спеціях і приправах ви можете знайти кальцій. Кріп і базилік, материнка і чебрець, розмарин і часник, кориця – там міститься чимало кальцію.

Як розподіляються запаси кальцію в організмі

Близько 99% кальцію знадобиться на підтримку нормального стану зубів і кісток. А що буде з тим одним відсотком кальцію? Що ж, це буде постійна величина, яка так і залишиться у крові. Тож якщо ви не даватимете кальцій вашому організму, він не зверне увагу на кров, зате дістане потрібну йому кількість із зубів і скелета. Може дійти навіть до того, що зуби почнуть випадати.

Найкраще вживати кальцій із кислого і звичайного молока, сиру. Але нещодавно науковці зробили прецікаве відкриття – виявляється, кальцій, який міститься у коров’ячому молоці, зовсім не призначений для людського організму. Тому людині доведеться витратити багато енергії, щоб переробити й отримати потрібну кількість кальцію.

Що стосується сирів, то це – зовсім неідеальний продукт, нехай у ньому і присутня достатня кількість потрібного мікроелемента. Він дуже жирний для того, щоб їсти його у великих кількостях, і занадто солоний для того, щоб бути корисним. Тож краще їсти натуральні продукти, а не оброблені.

Найкращий з усіх продуктів – це звичайна яєчна шкаралупа. Яйця довго варять – не менше 15 хвилин, щоб усі шкідливі бактерії були знищені. Далі шкаралупу потрібно перемолоти в кавомолці, й тоді приймати по чайній ложці тричі на день до їди. У цю ложку варто додати одну-три краплі звичайного лимонного соку. Вам відразу ж стане легше: і біль у суглобах відступить, і хода стане набагато впевненішою. При цьому ви будете помічати, що стан нігтів і волосся поліпшується з кожним днем, а зубний лікар тільки радує вас результатами обстеження – тепер ваші зуби не потрібно так часто лікувати. Крім того, кальцій лікує від алергії і оберігає кістки від переломів.

Все по темі: здоров`я  корисне харчування  харчування 

Карта депутатів
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Gepostet von Я Люблю Кременчук am Mittwoch, 9. Mai 2018
Громадський бюджет
22 Липня, 2018 Неділя
21 Липня, 2018 Субота
більше новин