Вчені: Знежирені молочні продукти скорочують ризик розвитку депресії

 

Вживання знежирених молочних продуктів здатне помітно скоротити ризик розвитку депресії у людини. До відповідних висновків прийшли вчені з Японії за підтримки колег з Китаю.

Спори про користь молочних продуктів для організму ведуться давно, проте майже ніхто не розглядав, яким чином вони позначаються на емоційному стані. Нове дослідження привело до несподіваного результату, показавши, що любов до знежиреної “молочки” здатна знизити схильність індивіда до депресивного розладу. Примітно, що це перша робота, яка спробувала простежити наявність взаємозв’язку між вживанням молочних продуктів і розвитком депресії.

Учасниками дослідження виявилися більш 1,1 тисячі добровольців, 897 з яких чоловіки. Серед представників сильної статі депресія фіксувалася в 31,2% випадків, з жінками показник склав 31,7%. Підсумки показали, що споживаючи від одного до чотирьох разів на тиждень знежирену “молочку” люди перебували в менш пригніченому стані.

 

Все по темі: депресія  молочні  продукти 

Карта депутатів
Банер
Банер
Банер
23 Листопада, 2017 Четвер
22 Листопада, 2017 Середа
більше новин