Незвичайне варення з полуниці

Сезон полуниці у самому розпалі. Удосталь наївшись, можна вже і заготовки робити. А чому б цього разу не побалувати рідних чимось особливим? Здавалося б, що може бути незвичайного: ягоди, цукор – ось тобі й варення… А ось і ні! Якщо поставитися до приготування з фантазією, то результат стане відкриттям сезону, повірте.

Рецепти варення з полуниці

Полуниця – досить делікатна ягода, тому і поводитися з нею слід відповідно. Переберіть ягоди, промийте у друшляку під проточною водою, потім залиште, щоб рідина стекла. Уже після цього видаляйте хвостики. Це – базова підготовка.

Полуничне варення «Свіжість»

• 2 кг полуниці

• 1,5 кг цукру

• 2 лимони

• 25 листочків свіжої м’яти

• 25 листочків базиліку

1. Підготовані ягоди (промиті, обсушені й без хвостиків) помістіть у глибоку миску і засипте цукром. Залиште на кілька годин, щоб полуниця пустила сік.

2. Поставте миску на помірний вогонь і варіть після закипання 5 хвилин. Потім додайте вимиті листочки м’яти і базиліку, варіть ще 5 хвилин.

3. Додайте у варення дрібно порізану м’якоть лимона і попередньо натерту цедру. Після цього варіть варення на слабкому вогні близько
15 хвилин. Зніміть із вогню і залиште на 8-10 годин.

4. Другий етап варіння. Поставте миску на вогонь, варіть 5 хвилин після закипання, потім розлийте по стерилізованих банках і закатайте.

Полуничне варення «Рубінове»

• 1 кг дрібної полуниці

• 200 г рожевих пелюсток

• 1,2 кг цукру

• 100 мл води

• 0,5 ч. л. лимонної кислоти

1. Підготовану полуницю помістіть у таз і засипте половиною норми цукру. Залиште на ніч.

2. А з цукру, що залишився, і води приготуйте сироп. Залийте ним промиті рожеві пелюстки, додайте лимонну кислоту і доведіть до кипіння.

3. У сироп, що закипів, висипте ягоди і варіть 5 хвилин на невеликому вогні. Потім зніміть посуд із вогню, дайте варенню повністю охолонути.

4. Знову доведіть до кипіння і варіть приблизно 10 хвилин. Гаряче варення розлийте по банках і закатайте.

Полуничне варення зі спеціями

• 2 кг полуниці • 2 кг цукру

• 2 зірочки бадьяну • 1 паличка кориці

1. Підготовані ягоди покладіть у таз (каструлю), засипте цукром, залиште на 3 години. Після цього поставте полуницю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Залиште остигати.

2. Як тільки варення охололо, поверніть його на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього додайте спеції і варіть 10 хвилин.

3. Дістаньте спеції, гаряче варення розлийте по стерилізованих банках і закатайте.

Все по темі: корисні поради  поради  харчування 

Карта депутатів
Банер
Банер
26 Червня, 2017 Понеділок
25 Червня, 2017 Неділя
більше новин