Лужні продукти гарантують здоров’я?

Деяка їжа змінює рівень pH в організмі людини. У результаті в імунній системі відбуваються збої, що призводять до раку, ожиріння і серцевих захворювань. Спочатку середовище організму є лужним, і наше завдання – підтримувати його. Адже лужні продукти запобігають цим захворюванням.

Кращі лужні продукти на планеті

1. Шпинат

Шпинат може усунути вільні радикали, поліпшити пам’ять і зберегти серце сильним, будучи багатим на антиоксиданти. Крім того, він стимулює функцію мозку. У ньому мало жиру і холестерину, зате він містить вітаміни A, C, K, B6, а також магній, калій, кальцій, цинк, залізо і ніацин.

2. Лимони

Лимонний сік може знизити ризик появи інсульту, а також допомагає позбутися каменів у нирках. Ще один позитивний бік лимона полягає в тому, що він допомагає боротися з раком, запобігає запорам і високому артеріальному тиску. Він містить вітаміни Е, А, С, В6 і багато важливих мінералів, таких як: цинк, кальцій, калій, мідь і рибофлавін.

3. Кіноа

Кіноа – вид лободи, що містить багато білка. Якщо порівнювати його з іншими зерновими – у середньому 16,2 відсотка (7,5 % – у рисі, 9,9 % – у просі та 14 % – у пшениці). Склад білків кіноа дуже збалансований і близький до складу білків молока. Крім унікальних білків, кіноа також містить вуглеводи, жири (з високим вмістом лецитинової кислоти), клітковину, мінеральні мікроелементи і вітаміни. Крім того, кіноа багата на марганець, магній, рибофлавін, лізин і залізо.

Це може допомогти з рівнем холестерину і цукру в крові. Це найбагатша на білки їжа, і в порівнянні з іншими зернами у ній у два рази більше клітковини.

4. Швейцарський мангольд

Швейцарський мангольд (листковий буряк) допомагає з рівнем цукру в крові, позитивно впливає на серце і кровообіг. Це допомагає організму триматися подалі від вірусів, шкідливих бактерій і вільних радикалів. Крім того, це найкраще джерело лугу з усіх відомих продуктів.

У складі листкового буряка представлено безліч вітамінів: A, C, E, B1 – B3, B5, B6, а також фолієва кислота (вітамін B9), вітамін K і біотин. Асортимент мінеральних речовин теж вражає: магній, марганець, калій, залізо, мідь, кальцій і цинк.

5. Гречка

Цей продукт може запобігти діабету і підвищити рівень вашої енергії. А також зберігає тепло тіла, тому ідеально підходить для холодних зимових днів. Крім того, гречка – чудове джерело вітамінів, заліза і білка.

6. Диня

Диня виведе з організму токсини і в той же час буде тримати вас гідратованими. Вміст води в цих плодах дуже великий, і саме тому диня – чудовий приклад лужної їжі.

7. Оливкова олія

Оливкова олія регулює рівень цукру в крові та знижує ризик виникнення серцевих захворювань.
Вона багата на вітамін Е, мононенасичені жирні кислоти й антиоксиданти.

8. Банани

Якщо ви хочете схуднути, краще до свого щоденного раціону додати банани. Цей плід балансує рівень цукру в крові, захищає серце і покращує травлення. Крім того, він багатий на клітковину і поживні речовини, такі як: калій, марганець, вітаміни групи В і магній.

9. Лляне насіння

Це насіння зберігає здоров’я серця, допомагає контролювати припливи в період менопаузи, а також зменшує запалення. Лляне насіння вважається лужною їжею, оскільки багате на клітковину, антиоксиданти і вітамін Е.

Тому ми рекомендуємо вживати його щодня. Ви можете подрібнити лляне насіння і додавати його до будь-яких страв.

10. Цвітна капуста

Вона поліпшує роботу серця і має протизапальні властивості. Одна порція цього овочу забезпечує 77% щоденної потреби у вітаміні С. До того ж ця капуста багата на рибофлавін, калій, магній, вітамін К, тіамін і марганець.

11. Авокадо

Авокадо допомагає абсорбції поживних речовин з овочів і фруктів, контролює рівень холестерину і зміцнює серце. Авокадо містить клітковину, поживні речовини і мононенасичені жирні кислоти.

12. Виноград

Допомагає знизити рівень занепокоєння і гіпертонію. Цей фрукт зменшує ризик розвитку раку легень, передміхурової залози, товстої кишки, стравоходу, підшлункової залози, ендометрії і рота завдяки вмісту поліфенолів (антиоксидантів).

13. Морква

Морква покращує ваші розумові процеси і зір завдяки вмісту бета-каротину, групи пігментів, які захищають вас від пошкодження вільними радикалами. Морква містить велику кількість вітаміну К, С, А, В8, заліза, калію і клітковини.

14. Броколі

Цей овоч покращує кровообіг за рахунок великої кількості заліза. Він тримає серце здоровим, зміцнює кістки і знижує рівень холестерину. А ще броколі є потужним антиоксидантом, який допомагає боротися з раком. У цьому виді цвітної капусти багато міді, клітковини, калію і вітамінів K, B6, C і E.

15. Ягоди

Ягоди покращують стан шкіри і чудово сприяють уповільненню процесу старіння. Вони допомагають за хронічних порушень здоров’я і зберігають гостру пам’ять. А також знижують ризик розвитку конкретних видів раку, покращують травлення і володіють високим вмістом клітковини й антиоксидантів.

Все по темі: корисні поради  поради 

Карта транспорту
Гранатова толокаГромадський бюджет
3 Липня, 2020 П’ятниця
11 Червня, 2020 Четвер
4 Червня, 2020 Четвер
29 Травня, 2020 П’ятниця
23 Квітня, 2020 Четвер
8 Квітня, 2020 Середа
7 Квітня, 2020 Вівторок
6 Квітня, 2020 Понеділок
більше новин