Як поєднати продукти з користю

Продукти не бувають корисними або шкідливими – вважають дієтологи. Продукти бувають засвоєними або НЕ засвоєними. Або недоусвоєними. Максимальну користь від їжі можна отримати, якщо поєднувати продукти таким чином, щоб користь кожного посилювалася за допомогою сусіда. Це можливо, і це неважко.

Яблука + шоколад (гречка з цибулею) = здоров’я та радість

Яблука багаті протизапальним кверцетином, який ще й знижує ризик алергії, інфаркту міокарда, хвороб Альцгеймера і Паркінсона, раку передміхурової залози і легенів. Шоколад містить катехіни, які зменшують ризик розвитку атеросклерозу і раку. З’єднуючись, кверцетин і катехіни запобігають тромбозу і покращують стан серцево-судинної системи. До речі, з цієї ж самої причини корисна гречана каша, приготована з цибулею.

Не варто очищати яблука від шкірки, тим самим позбавляючи себе антиоксидантів, які борються з раком печінки, грудей і кишечника. Яблука краще їсти неочищеними, але при цьому ретельно прожовувати. А поєднуються вони найкраще з шоколадним фондю.

Тушкована свинина + брюссельська капуста = боротьба з раком

Хто сказав, що смажене м’ясо – це шкідливо? У Німеччині та Австрії, наприклад, свиняче коліно з тушкованою капустою – цілком здорове національне блюдо. Адже ніхто не пропонує смажити жирну свинину на маргарині! А ось загасити пісної свининки з брюссельською капустою обов’язково варто.

Найважливішим мінералом в свинині є селен – протираковий антиоксидант. Поєднання свинини з овочами, багатими на сульфорафан (наприклад, з брюссельською або цвітною капустою), до 13 разів підвищує ефективність мінералу.

Крім того, білки і свинини, і капусти є джерелом незамінних амінокислот (лізин, треонін, метіонін), які необхідні для кровотворення, росту і відновлення тканин, стимуляції функцій нирок, наднирників, щитовидної залози, а також розчинення і виведення з організму чужорідних білків.

Йогурт + подрібнене насіння льону = відмінне травлення

Йогурти, розроблені спеціально для того, щоб налагодити травлення, містять пробіотики – «хороші» бактерії. Але одними кисломолочними продуктами ситуацію не виправиш. Щоб вижити і розмножитися, пробіотикам потрібні пребіотики – особливі рослинні волокна, якими багате, наприклад, насіння льону.
Відновити і зберегти здоровий баланс в травній системі дуже просто: додайте чайну ложку подрібненого насіння в йогурт.

Яловичина + червоне вино = здорове довголіття

Ізраїльські вчені уми після ряду досліджень довели, що поєднання м’яса з червоним вином дуже корисне, оскільки зменшує рівень засвоєння холестерину, шкідливого для людського організму, який рясними дозами надходить в організм разом з м’ясом.

Виявляється, червоне вино містить чималу кількість поліфенолів, які в значній мірі гальмують процес всмоктування шкідливих сполук із шлунка і кишечника. Тому в кров надходить набагато менше холестерину, який засмічує кровоносні судини і заважає нормальному функціонуванню органів.

Печінка + капуста (печінка + гранат або яблука) = геть анемію

У яблуках найбільше заліза (2,2 г на 100 г), але міститься воно там в незасвоюваній формі, на відміну від гемового заліза м’яса і печінки. Та якщо поєднувати ці продукти (печінку і яблука або печінку і гранат), можна посилити їх дію в боротьбі з анемією. Гемове залізо набагато краще засвоюється в присутності вітаміну С з фруктів і овочів.

А поєднання капусти і печінки ще більш корисне! Капуста багата не тільки на вітамін С, але і вітаміном К. Він необхідний для нормального обміну речовин, згортання крові, допомагає роботі печінки. Крім того, капуста багата на вітамін U, який не тільки є «противиразковим» вітаміном, але і сприяє підвищенню відділення шлункового соку, який покращує засвоєння заліза.

Лосось + стакан червоного вина = геть депресія

Безумовно, і біле вино дуже добре з рибою, але антиоксиданти разом з омега-3 жирними кислотами лосося, що містяться в червоному вині, – це просто чудовий дует! Він здатний прогнати геть депресію і поліпшити функціонування мозку. Відомо, що в рибі містяться дуже корисні для здоров’я і краси омега-3 жирні кислоти. Однак тільки недавно вчені виявили, що в поєднанні з червоним вином організм отримує їх набагато більше.

Як з’ясувалося, поліфеноли вина, що відсутні в пиві або міцних алкогольних напоях, допомагають організму вилучити з риби у п’ять разів більше омега-3 жирних кислот, які роблять шкіру гладкою, подовжують молодість і захищають від багатьох захворювань.

Вівсянка + яблука (вівсянка + апельсиновий сік) = здорові судини і серце

У вівсяній крупі містяться бета-глюкан і авенантраміди, що захищають наші судини від холестерину. Посилити оздоровчий ефект ранкової каші можна шматочками свіжого яблука, в якому багато флавоноїдів – важливих антиоксидантів, які захищають організм від вільних радикалів і, до того ж, борються із запальними процесами.

І можна сміливо запити апельсиновим соком – дослідження американського Департаменту сільського господарства показали, що вживані «за компанію» апельсиновий сік і вівсянка є прекрасним засобом очищення судин і профілактики серцевих нападів. Разом ці продукти краще стабілізують «поганий» холестерин.

Хліб + сир (каша + молоко) = міцний скелет і нерви

Засвоєння кальцію залежить від його співвідношення в харчовому раціоні з жирами і жирними кислотами, білками, кальциферолом (вітамін D), магнієм, фосфором. Недостатня кількість білка в раціоні погіршує засвоєння кальцію. Тому корисніше вживати хліб із сиром, каші на молоці, м’ясні і рибні страви з овочевими гарнірами тощо.

Зелений чай + лимон = профілактика раку

Не так давно японські вчені з’ясували, що любителі зеленого чаю, які випивають не менше двох чашок на день, мають більш низькі шанси померти від інсульту або іншого серцево-судинного захворювання. Такий захисний ефект забезпечують катехіни-поліфеноли, які є потужними антиоксидантами, що ще й пригнічують ріст ракових клітин.

Однак, на жаль, в шлунку цим бійцям доводиться туго – виживають лише 20%. Дослідники Університету Пердью виявили: якщо вичавити в чашку із зеленим чаєм лимон, катехіни набувають властивостей, завдяки яким їх «виживає» вже 80%.

Все по темі: зарчування  корисне харчування  поради 

Карта транспорту
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Posted by Я Люблю Кременчук on Wednesday, May 9, 2018
Громадський бюджет
3 Липня, 2020 П’ятниця
11 Червня, 2020 Четвер
4 Червня, 2020 Четвер
29 Травня, 2020 П’ятниця
23 Квітня, 2020 Четвер
8 Квітня, 2020 Середа
7 Квітня, 2020 Вівторок
6 Квітня, 2020 Понеділок
більше новин