Морквяний сік: користь і лікування

Усі знають, що овочі не менш корисні, ніж фрукти. На думку вчених, жодні вітамінні комплекси та препарати не можуть збільшити тривалість життя так, як це робить, наприклад, морква, точніше морквяний сік. Для крові, гемоглобіну, імунітету, зору і багато чого іншого морквяний сік – справжня знахідка і порятунок. А 2 склянки морквяного соку ефективніші за 12 таблеток кальцію.

Морквяний сік. Користь

• Якісно впливає на очі. Знімає з них навантаження.
• У ньому містяться вітаміни А, С, групи В, Е, Д і К.
• Морквяний сік містить такі важливі для нашого організму мінерали, як: залізо, кальцій, сірка, фосфор, кремній.
• Містить бета-каротин.
• Виводить солі важких металів з організму.
• Калій і магній несуть відповідальність за здорове серце, тому морквяний сік дуже корисний для всіх, у кого є проблеми із серцевою діяльністю. А також його рекомендують вживати для профілактики серцево-судинних захворювань.
• Вітаміни групи B корисні для нервової системи.
• Покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
• Морквяний сік корисний тим, у кого проблеми з печінкою.
• Очищає кров, підвищує гемоглобін.
• Знижує рівень холестерину в крові.
• Зміцнює зуби і кістки.
• Покращує якість грудного молока. Дуже корисний мамам, які годують, і вагітним жінкам.
• Чудова профілактика всіх онкологічних захворювань.
• Прекрасно упорається із застудами і вірусами (нарівні із цибулею і часником). Правда, тільки у свіжовичавленому вигляді.
• Застосовують зовнішньо для лікування шкірних висипань, виразок, лишаїв.
• Покращує колір обличчя.
• Зміцнює волосся.
• Сприяє гарній засмазі.
• Лікує стоматити.
• Лікує безпліддя.
• Прекрасно відновлює після важких хвороб, особливо після прийому антибіотиків і проведення курсу хіміотерапії.

Як правильно вживати свіжовичавлений сік

• Пийте соки не під час споживання їжі, а за півгодини до її прийому.
• Пийте відразу, не залишайте на потім. Виняток становить буряковий сік, який п’ють після 2 годин настоювання.
• Не ставте свіжовичавлені соки навіть на короткий час у холодильник.
• Фреші не втрачають свої корисні властивості, якщо використовувати сокодавилку.
• Найкраще розбавляти фреші водою.
• Будьте розумні. Використовуйте все помірно.

Як приготувати

Для соків найкраще підходить морква середнього розміру. Не беріть дуже велику. У ній, можливо, багато нітратів. Моркву потрібно ретельно вимити в холодній воді за допомогою жорсткої щітки для овочів. Видаліть плями, якщо є. Найкраще її не чистити, а просто пошкребти. Усі корисні мінерали і вітаміни заховані близько до поверхні.

На склянку морквяного соку знадобиться приблизно 3 середні морквини. Пропустити все через сокодавилку, налити у склянку і пити повільними ковтками через соломинку.

Дехто додатково розрізає моркву. Я цього не роблю. Якщо морква проходить через отвір у сокодавилці, найзручніше брати цілий овоч. Нагадую, що пити сік потрібно за 30-40 хвилин до їжі. Для дітей до року морквяний сік розводять кип’яченою водою (навпіл).

Масу, що залишилася після вичавлювання, не треба викидати. Можна додати в запіканки або салати. Чи навіть приготувати морквяну олію.

Рецепт приготування морквяної олії

Узяти масу, що залишилася після вичавлювання, або натерти на тертушці моркву, скласти все в банку, краще взяти ємністю 250 г, залити якісною олією (краще оливковою), щоб морква була повністю покрита. Закрити банку кришкою і поставити на світло на 2 тижні в тепле місце. Стежити за тим, щоб не з’являлася пліснява. Періодично струшувати вміст. Потім процідити все через марлю, перелити в ємність. Зберігати у прохолодному темному місці.

Лікування морквяним соком

Серцево-судинні захворювання

Пити морквяний сік по склянці 3 рази на день за півгодини до прийому їжі.

Бронхіт, ларингіт, тонзиліт

У стакан морквяного соку додати 2 ч. л. меду (тільки перевірте себе на алергію). Приймати по 1 столовій ложці 4-5 разів на день.

Дітям, якщо болить горло, і для зміцнення носоглотки

Полоскати горло морквяним соком до 5 разів на день. Корисно також поєднувати соки. День полоскати капустяним соком, день – морквяним, день – картопляним. Прекрасний рецепт для дітей і дорослих.

Якщо у дитини нежить

Закапуйте дітям по 2-3 краплі морквяного соку в кожну ніздрю 4 рази на день упродовж тижня, до повного одужання. Дехто додає у сік трохи меду (1:4).

Стоматит

Просто змащуйте проблемні місця морквяним соком. Після цього не пийте і не приймайте їжу хоча б півгодини. Змащувати краще кілька разів на день. Не забудьте щоразу все обробляти свіжим бинтом і свіжою порцією соку. Просто відлийте його в ємність.

Для зняття втоми

Змішайте склянку морквяного соку з 5 столовими ложками капустяного соку. Розділіть на 3 прийоми. Пийте за півгодини до їжі хоча б місяць.

Для зміцнення імунітету

50 мл морквяного соку змішати з 100 мл капустяного соку і 50 мл яблучного соку. За бажанням і за відсутності алергії додайте мед.

Розділіть на 3 частини. Приймайте за півгодини до їжі.

Для гостроти зору

Морквяний сік із соком петрушки. Змішати 3 столові ложки морквяного соку з 1 столовою ложкою соку петрушки. Приймати по 2 столові ложки 3 рази на день за півгодини до прийому їжі.

Мій найулюбленіший рецепт, який я рекомендувала б приймати всім для здоров’я – 5 склянок.

 

Як і скільки треба пити

За більшості захворювань достатньо пити до 3 склянок морквяного соку на день. І тільки свіжоприготованого. Пити його потрібно за 30-40 хвилин до прийому їжі, повільно, бажано через соломинку. Я доньці завжди давала свіжовичавлений сік, ніколи не розбавляла його водою. Пили завжди по склянці вранці.

Якщо відчуваєте, що організм погано приймає моркву, то тимчасово відмовтеся від його використання. Лікарі радять пити морквяний сік у поєднанні з рослинною олією або вершками. Часто морквяний сік змішують з іншими овочевими соками.

Якщо ви – сироїд, то кількість морквяного соку впродовж доби може бути набагато більшою, адже організм готовий до такої їжі. Можна пити до 1,5 -2 літрів морквяного соку.

Завжди стежте за своїм станом. Комусь склянки достатньо, а комусь і літра мало. Проте надлишок морквяного соку може викликати навіть головний біль. Тож будьте розважливими.

Протипоказання

Не рекомендується пити морквяний сік тим, хто страждає на виразкову хворобу шлунка, у кого коліти і підвищена кислотність шлунка. З обережністю приймати морквяний сік варто людям, які страждають на цукровий діабет.

Рецепти здоров’я

Приготувати по склянці морквяного й бурякового соку, додати склянку меду, склянку соку лимона і склянку коньяку. Усе перелити в посуд, обгорнути фольгою або темним папером. Поставити в холодильник.

Можна починати курс лікування відразу ж. Дітям давайте по 1 ч. л. 3 рази на день за півгодини до їжі. Самі приймайте по столовій ложці таким самим чином. Для підлітків – по десертній ложці. Перед вживанням обов’язково перемішуйте склад. Вживати найкраще курсами: місяць пити, місяць відпочивати. Цей рецепт прекрасно зміцнює імунітет, очищає кров, усю зиму ви не будете хворіти.

Яблучно-морквяний сік. Пропорції можна брати різні. Усе залежить від ваших смаків та уподобань. Я люблю таке поєднання: морква – 3 штуки і 1 велике яблуко. Можна у цей сік також додати щіпку імбиру (на самому кінчику) або потерти його на тертушці (зовсім небагато). Суміш можна приймати і дітям після 3 років. Особливо добре пити під час застуд, для їхньої профілактики і зміцнення імунітету.

Морквяно-буряковий сік. Найкраще дотримуватися таких пропорцій: 1 частина бурякового соку і 10 частин морквяного соку. Завжди починайте з невеликої концентрації бурякового соку. Поступово його можна додавати, довівши пропорції до третини або навіть навпіл.
Буряковий сік треба відстояти не менше декількох годин, а морквяний сік бажано вживати відразу. Тож цей сік найкраще готувати за два прийоми: спочатку зробити буряковий сік, а через кілька годин приготувати морквяний сік, усе змішати і пити.

Гарбузово-морквяний сік. І в моркві, й у гарбузі – все найкорисніше: вітаміни, бета-каротин, мінерали. Робіть соки – і ваша дитина, і ви самі забудете про застуди, зміцните імунітет. Пропорції найкраще брати навпіл. Гарбуз і морква солодкі, тому не треба підсолоджувати їх додатково.

Підготуйте гарбуз для соку. Почистіть, звільніть від насіння, пропустіть через сокодавилку. Моркву підготуйте, як описано вище. Пийте відразу повільно і краще через соломинку.

Також гарбузово-морквяний сік під час дієти дуже корисний для схуднення. Візьміть у пропорції 3:1 (3 частини гарбуза, 1 частина моркви), пийте сік тричі на день по склянці за півгодини до їжі. А м’якоть додайте в дієтичну запіканку.

Все по темі: здоров`я  корисне харчування  харчування 

Карта депутатів
Банер Кобзов
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Gepostet von Я Люблю Кременчук am Mittwoch, 9. Mai 2018
Громадський бюджет
18 Червня, 2018 Понеділок
17 Червня, 2018 Неділя
16 Червня, 2018 Субота
більше новин