Вчені назвали головну небезпеку кухонних рушників

Багаторазове використання кухонних рушників сприяють зростанню патогенних мікроорганізмів на них, що може призвести до харчового отруєння.

За інформацією Фактів, про це повідомили вчені Університету Маврикія говориться прес-релізі на EurekAlert.

В ході дослідження були вивчені 100 рушників, які використовувалися протягом місяця. Вчені зібрали зразки бактерій, культивували їх і ідентифікували згідно зі стандартними біохімічними методами. Також була визначена бактеріальна навантаження – кількість бактерій, присутніх на аналізованої поверхні.
На 49% рушників спостерігалося зростання бактерій, який прямо залежав від числа дітей і інших членів сім’ї, які живуть в будинку. Серед патогенної мікрофлори були виявлені коліморфние бактерії (36,7%), ентерококи (36,7%) і золотистий стафілокок (14,3%).

Колімофние бактерії (бактерії групи кишкової палички, БГКП) частіше зустрічалися на вологих і багаторазових рушниках. Вживання м’ясних продуктів в будинку також сприяло зростанню БГКП і золотистого стафілокока. Ці потенційно патогенні мікроорганізми можуть потрапляти на їжу і викликати розлади шлунково-кишкового тракту.

Все по темі: вчені  Кухонні рушники  небезпека 

Карта депутатів
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Posted by Я Люблю Кременчук on Wednesday, May 9, 2018
Громадський бюджет
18 Вересня, 2018 Вівторок
17 Вересня, 2018 Понеділок
більше новин