Чому потрібно їсти черешню

Червень – літній місяць, який радує нас не тільки теплом і сонечком, а і появою сезонних ягід і фруктів. Улюблена багатьма черешня теж з’являється у червні. Чому вона корисна, ще й у великих кількостях?

Користь черешні

Черешня – це близька родичка вишні.

Ягоди черешні солодші за вишні й такі ж соковиті. У них містяться цукор, глюкоза, фруктоза. А також вітаміни В, С, РР, Р. Маючи порівняно невеликий набір вітамінів, ця ягода дуже багата на мікроелементи – калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, мідь, марганець, йод. Особливо багато в черешні йоду – саме тому вона корисна для людей із деякими видами захворювань щитоподібної залози.

Маючи такий склад, черешня може впливати на обмінні процеси, покращувати апетит, відновлювати роботу мозку та позитивно впливати на весь організм у цілому. Тому вона корисна абсолютно для всіх – і дітей, і дорослих. Жменя черешні поліпшить апетит у вашої дитини, якщо вона з’їсть її перед обідом за півгодини. Дуже благотворно впливає і на роботу внутрішніх органів – нирок і печінки. Черешня очищає кишківник, а значить, і весь організм від токсинів і шлаків.

А тепер детально, як діє той чи інший вітамін у складі черешні на наше здоров’я.

Провітамін А (каротин). Сприяє зміцненню кісткової тканини і сітківки ока.

Вітаміни групи В (В1, В3, В6). Беруть участь в обмінних процесах, синтезі білків, жирів і вуглеводів, нормалізують травну функцію.

Вітамін РР. Посилює виділення шлункового соку, підтримує роботу підшлункової залози і печінки.

Вітамін Р. Посилює дію вітаміну С, його лікувальний і біологічний ефект.

Залізо. Усуває анемію.

Саліцилова кислота. Володіє знеболювальним ефектом, завдяки цьому корисна у разі артриту, ревматизму, подагри.

Калій. Виводить зайву кількість сечової кислоти, допомагає впоратися з набряками ніг.

Клітковина. Бореться із закрепами, дисбактеріозом, неврозами.

Фруктоза. Легко засвоюється, повільно розщеплюється, тому її можна вживати тим, хто страждає на цукровий діабет.

Солодку черешню можна їсти людям із підвищеною кислотністю шлункового соку.

Йод. Незамінний для людей, які страждають на гіпофункцію щитоподібної залози.

В якому вигляді вживати черешню

Зрозуміло, найсмачніше в цій рослині – це ягоди. Однак можна вживати не лише свіжі плоди. Відвар плодоніжок, наприклад, можна застосовувати для лікування захворювань серця, а також як сечогінний і засіб для схуднення.

Використовують і квітки, і листя черешні. Відвар із квіток і листя є прекрасним протизапальним і антисептичним засобом для лікування застудних та інфекційних хвороб.
З ягід можна варити компот, який має відхаркувальну дію, допомагає впоратися з кашлем. Ягоди потрібно варити без цукру, і пити компот гарячим.

Для лікування ревматичних хвороб корисний сік черешні. Його також рекомендують пити у разі закрепів, анемії, порушення травлення.

Ягоди черешні застосовують і з косметичною метою. Черешня зволожує шкіру, живить її, очищає, тому з неї рекомендується робити маски для обличчя.

Все по темі: поради  харчування 

Карта депутатів
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Gepostet von Я Люблю Кременчук am Mittwoch, 9. Mai 2018
Громадський бюджет
21 Липня, 2018 Субота
20 Липня, 2018 П’ятниця
більше новин