Звичні поєднання продуктів, які не сумісні

Деякі класичні поєднання продуктів або напоїв існують разом так довго, що вже не сприймаються окремо. Але на хімічному рівні має велике значення, що з чим ми вживаємо, оскільки продукти або ідеально доповнюють один одного, або посилюють шкідливий вплив на організм. Деякі поєднання здатні значно підвищувати рівень цукру в крові або провокувати проблеми зі здоров’ям. Хоча якщо вживати їх окремо, такого ефекту не буде.

 

Чай із молоком

Це класика англійського ланчу. Чай багатий на антиоксиданти, здатні знижувати запальні процеси. Але всі корисні властивості зникають, варто лише додати в чай молоко (навіть соєве). Справа в тому, що білок у молоці зв’язується з антиоксидантами, повністю блокуючи їхню здатність всмоктуватися в організм. А з молока ви не отримаєте звичну дозу кальцію, оскільки кофеїн знижує до мінімуму його абсорбцію.

Білий хліб із варенням

Традиційний десерт нашвидкуруч, коли вдома немає нічого солоденького, теж може бути не таким корисним, як багато кому здається. Швидкі вуглеводи, які містять хліб і варення, підвищують рівень цукру в крові найбільш інтенсивно з-поміж усіх продуктів. А якщо поєднати два джерела швидких вуглеводів, цей процес набуває масштабу катастрофи. Організму доводиться виділяти ударні дози інсуліну з підшлункової залози і працювати у два рази інтенсивніше. У довгостроковій перспективі такі навантаження можуть сильно вплинути на здоров’я підшлункової і створити резистентність до інсуліну, тобто діабет.

Салат зі знежиреними соусами та сирами

Коли ви повністю вилучаєте зі складу салату продукти з вмістом жиру, ви розумієте, що не отримаєте тієї кількості лікарських речовин з овочів, які могли б. Дослідження, результати якого були опубліковані в Американському журналі клінічного харчування, показали, що каротиноїди – рослинні пігменти, пов’язані зі скороченням ризику розвитку раку і серцево-судинних захворювань, краще засвоюються у поєднанні із жиром.

Алкоголь і кофеїн

Класична ситуація: ви випиваєте кілька келихів вина під час вечері – хочеться спати. Тож ви випиваєте чашечку кави. Це дуже погана ідея. Приплив енергії, який ви отримуєте від кофеїну, маскує алкогольну інтоксикацію, не даючи вам контролювати власний стан. Те ж саме можна сказати і про коктейлі – наприклад, віскі з кока-колою чи горілка з «Red bull». З одного боку, ви його розслабляєтеся завдяки алкоголю, з іншого – змушуєте бути бадьорим за допомогою кофеїну.

Червоне вино і бобові

Червоне вино містить сполуки – таніни. Коли таніни змішуються з рослинними джерелами заліза – такими, як квасоля або чечевиця – це дуже заважає здатності організму поглинати залізо. Даний аспект найбільш важливий для вегетаріанців, у яких практично немає іншого способу отримати залізо, крім бобових. Саме тому не варто під час вечері запивати страви з квасолі вином.
Пиво з бургерами
Пиво і традиційна до них перекуска – бургери, які подають у будь-якому пабі – найгірше поєднання, яке можна уявити в ситуації вживання алкоголю. Над розщепленням пива і жирної котлети буде працювати печінка. Але першочергову увагу вона приділить алкоголю, оскільки розпізнає його як токсин. Це означає, що жир залишиться у вашій крові цілим, а ви відчуєте себе набагато гірше, ніж могли б, якби вживали пиво із чимось менш важким.

Все по темі: корисно знати  цікаво 

Карта депутатів
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Gepostet von Я Люблю Кременчук am Mittwoch, 9. Mai 2018
Громадський бюджет
15 Грудня, 2018 Субота
14 Грудня, 2018 П’ятниця
13 Грудня, 2018 Четвер
більше новин