Виноград: корисні властивості

Виноград – мабуть, найбільш довгоочікувані та смачні ласощі вересня. Чим же корисний для організму людини та чому дієтологи рекомендують їсти його разом із кісточкою і шкіркою?

У винограді містяться вітаміни А, С, В6 і мінерали калію, селену, магнію і фосфору. Так само в ягодах є флавоноїди, які слугують прекрасними антиоксидантами, що уповільнюють процес старіння і значною мірою зменшують вплив вільних радикалів.
У кісточках цих ласощів містяться природні олії і вітаміни А, Е, К, які позитивно впливають на омолодження клітин організму. Саме тому багато дієтологів рекомендують їсти виноград разом із кісточкою і шкіркою, яка досить непогано очищує кишківник від шлаків.

Виноград vs зайві кілограми

Існує міф, що від винограду можна погладшати, проте це не так. Якщо ви і матимете зайві кілограми, то тільки через підвищений апетит, викликаний цими плодами.
Якщо порівнювати калорійність та енергетичну цінність, то між світлим і темним сортом відмінностей немає. Тому, якщо вам подобається світлий, але ви купуєте темний через нібито меншу калорійність, то ви робите помилку. Можете не хвилюватися з цього приводу і сміливо купувати улюблений сорт винограду.
Його середня корисна норма становить близько 10-15 ягід на день.

Чому корисний

Вживати виноград темних сортів радять для зміцнення серця і нирок. Їсти світлі сорти рекомендують для виведення піску з жовчного міхура й очищення нирок (світлі ягоди володіють чудовою сечогінною властивістю).
Ще ви повинні знати, що виноградні ягоди є сильним алергеном. Чим темніша ягода, тим більша ймовірність, що з’явиться алергія. Але ці смачні плоди добре зміцнюють серце. Виноград сприяє збільшенню вмісту в крові оксиду азоту, який виконує функцію запобігання утворення згустків крові, зменшуючи ймовірність серцевого нападу.
Виноград сприяє зняттю втоми і нервового напруження. Досить велика кількість вітамінів і антиоксидантів, які містяться в ньому, сприяють зміцненню імунітету і створюють додатковий захист від стресу.
Крім того, ці ягоди врятують вас і у разі астми. Вживання винограду поліпшить стан легенів і дихальних шляхів, саме тому його радять вживати астматикам.

Кому краще уникати

Однак ви повинні пам’ятати, що виноград краще вживати людям із гарною системою травлення. Виноград є досить важким для організму. В ньому містяться глюкоза і фруктоза, які сприяють підвищенню інсуліну. Тому всім, у кого проблеми із системою травлення, хто страждає через ожиріння і цукровий діабет, краще відмовитися від вживання цих ласощів.

Все по темі: виноград  корисно  цікаво 

Карта депутатів
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Gepostet von Я Люблю Кременчук am Mittwoch, 9. Mai 2018
Громадський бюджет
19 Листопада, 2018 Понеділок
18 Листопада, 2018 Неділя
більше новин