Японські таємниці довголіття

Цікаво, що найстарішою людиною у світі є японець, що перетнув 115-річну межу. За останні півстоліття кількість японських довгожителів зросла більше ніж у 100 разів. Яку таємницю знають японці та яких правил слід дотримуватись, аби жити довго та щасливо?

Зовсім недавно жителі Японії оголосили, що у країні проживає 36 276 довгожителів, чий вік перевищує 100 років, і більшість із них – це жінки. Дійсно, сьогодні саме Японія стоїть на першому місці в усьому світі за найбільшою тривалістю життя, яка в цій країні в середньому становить 82 роки.
Звичайно, можна подумати, що японцям відомий якийсь чарівний рецепт еліксиру життя, але насправді японські таємниці довголіття зовсім прості. Саме ці нескладні правила допомагають на довгі роки зберегти не тільки гарне здоров’я, а і бадьорість тіла і душі.

Помірність у їжі

Перший і найголовніший секрет довголіття – правильне харчування. А саме, помірність у їжі. Недарма всі ті люди, які дожили до ста років, були дуже помірні в їжі. І незалежно від того, що японці є довгожителями, самі вони ставляться до свого життя, як до квітучої сакури – дуже гарної, але яка недовго квітує.
Японська філософія життя заснована на тому, що людська тлінність кожного окремо взятого індивіда врівноважується безперервним і динамічним природним циклом. І якщо розглядати ці поняття, наближаючи їх до повсякденності, то можна зробити висновки про те, що ідеальне співвідношення між стилем життя, харчуванням і довголіттям прямо пов’язане з гармонією з природою.

Переважання в раціоні овочів

У харчуванні японців щодня присутні сирі овочі або фрукти, з яких найбільш корисними вважаються яскраво-зелені (шпинат, салат, петрушка та інші), а також яскраво-помаранчеві представники (морква, апельсин та інші).
Правильний вибір жирної їжі
Учені, що дослідили феномен японського довголіття, визначили, що він пов’язаний із тим, що у японців особливі звички в харчуванні. Тобто їхня їжа є напіввегетаріанською, з мінімальним вмістом тваринних жирів.

Правила харчування довгожителів

Жителі Японії в харчуванні дотримуються лише трьох правил:
1. Їжу потрібно споживати в невеликих кількостях, тобто маленькими порціями.
2. Закінчувати трапезу необхідно ще до появи відчуття повної ситості.
3. Їсти варто так, ніби їжа має цілющі властивості, й отримувати від неї задоволення.

Не обмежувати себе, на думку японців, можна тільки у вживанні чаю, салату, огірків, яблук, апельсинів, кабачків, водоростей і нежирних йогуртів.
Особливу помірність потрібно проявляти, споживаючи картоплю, банани, рис, макарони, овочі, крім перерахованих вище, а також рибу і куряче м’ясо.
У незначних кількостях у меню має бути присутня жирна риба, червоне пісне м’ясо, хліб, сухофрукти, морозиво і випічка.
Цікаво, що японці практично відмовилися від тваринної і рослинної олії, горіхів, шоколаду та печива.

Все по темі: довголяття  корисно  цікаво 

Карта депутатів
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Posted by Я Люблю Кременчук on Wednesday, May 9, 2018
Громадський бюджет
25 Вересня, 2018 Вівторок
24 Вересня, 2018 Понеділок
більше новин