Натуральний йогурт: користь для організму

Справжній йогурт не солодший за звичайний кефір. Зберігати його можна лише кілька днів, причому в холодильнику. А те, що прийнято вважати йогуртами – солодкі кисломолочні напої і десерти з терміном зберігання від 1 місяця до року – ніяк не стосується йогурту.

Чим корисний натуральний йогурт для організму?

Зрозуміло, найкраще приготувати йогурт у домашніх умовах самостійно. Для цього потрібно небагато закваски, яка продається в аптеці, і недорогий побутовий прилад – йогуртниця.

Приготування йогурту потребує 6-8 годин, при цьому знадобиться мінімум особистої участі у процесі. Нагріте молоко із закваскою розлийте по баночках, помістіть у йогуртницю, звідки через певний час можна буде дістати вже готовий кисломолочний напій. Але якщо займатися з продуктами не хочеться, спробуйте знайти у продажу натуральний йогурт.

Із чого складаються натуральні йогурти

Рекламні ролики успішно впоралися зі своїм завданням: за статистикою, більше половини покупців кисломолочних продуктів вважає, що йогурт – це солодкий напій, рідше густий десерт, який можна їсти ложкою, обов’язково зі шматочками фруктів або ягід.
Тим часом йогуртові бактерії (болгарська паличка Lactobacillus bulgaricus і термофільний стрептокок Streptococcus thermophilus) гинуть за температури вище 50-ти градусів, а всі без винятку солодкі йогурти з фруктами, ягодами, злаками, фруктовими соками – пастеризовані.

Якщо кисломолочний продукт, в який додані шматочки свіжих фруктів, не обробити термічно, він просто не буде зберігатися. Цукор у даному випадку тільки погіршує ситуацію, посилюючи процеси бродіння. Ось і виходить, що приємний на смак напій або десерт не має жодної корисної мікрофлори – її зруйнували у процесі термообробки.

Тож шукайте продукт, у складі якого лише два інгредієнти: молоко і закваска, що складається з йогуртових кисломолочних культур.

Читаємо написи на упаковках

Сумлінні виробники, випускаючи продукцію на основі йогуртів, чесно пишуть «йогуртовий продукт». Недобросовісні (яких, на жаль, більшість) не пишуть. Однак довжелезний список інгредієнтів на упаковці красномовно свідчить: перед вами не йогурт.

Цукор, цукрозамінники, модифікований кукурудзяний крохмаль, регулятор кислотності, барвники, гуарова камедь і ціла серія добавок із маркуванням Е – все це НЕ МОЖЕ входити до складу натурального йогурту. До того ж промислові добавки серйозно шкодять здоров’ю: згубно впливають на роботу печінки та підшлункової залози, провокують розвиток онкозахворювань. Особливо небезпечно використовувати напхані хімією «йогурти» у дитячому харчуванні, адже саме це і роблять багато батьків.

Утім, перейти на здорове харчування ніколи не пізно. Обирайте натуральні йогурти, з молока і спеціальних заквасок. Врахуйте також, що натуральний продукт, що містить живі бактерії, зберігається не більше 2-х тижнів за температури від +2 до +4 градусів. Бажано, щоб на пакуванні був присутній напис «Містить живі бактеріальні культури».

Все по темі: здоров`я  корисні поради  поради  харчування 

Карта депутатів
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Gepostet von Я Люблю Кременчук am Mittwoch, 9. Mai 2018
Громадський бюджет
17 Жовтня, 2018 Середа
16 Жовтня, 2018 Вівторок
15 Жовтня, 2018 Понеділок
більше новин