Вишукана Масляна: рецепти млинців

Щорічно в українських сім’ях відзначають одне з найбільш «смачних» свят – Масляну. Щоб порадувати друзів і рідних чимось новеньким, представлямо улюблені рецепти млинців.

Не за горами Масляна, а це означає, саме час готуватися до цього чудового, веселого народного свята зустрічі весни. Споконвіку головним атрибутом Масляної, крім опудала, вважаються ароматні і смачні млинці. Тобто час починати «репетицію» з приготування рум’яних, апетитних і смачних млинців.

Млинці з шоколадним соусом

Інгредієнти:

100 г борошна
25 г какао-порошку
чверть чайної ложки солі
2 яйця
1 ст. л розтопленого вершкового масла
300 мл молока
Для шоколадного соусу:
100 г чорного шоколаду
15 г вершкового масла
1,5 ст. л меду
70 мл молока

Приготування:

1. У глибокій мисці збийте яйця з маслом і молоком. Після, в окремій посудині перемішайте борошно, какао-порошок, цукор і сіль. В отриманій суміші зробіть воронку і влийте збиті яйця. Гарненько збивши інгредієнти, поставте тісто на 30 хвилин у холодильник.

2. Прогрійте сковороду для млинців на вогні і змастіть дно вершковим маслом. Печіть млинці з двох сторін до золотистого кольору.

3. Щоб приготувати шоколадний соус, спершу слід розтопити шоколад на водяній бані, додавши масло і мед. Після утворення однорідної маси, зніміть його з вогню і поступово змішайте з молоком.

4. Перед подачею полийте млинці соусом. Також, можна прикрасити цукровою пудрою або улюбленими фруктами.

Ажурні млинці

Інгредієнти:

500 мл теплого молока
250 мл газованої води кімнатної температури
250 г борошна
3 яйця
2 ст. л цукру
3 ст. л рослинного масла
1 ч. л соди

Приготування:

1. Спочатку збийте яйця з цукром і додайте соду, погашену оцтом. Невеликими порціями поступово підмішайте всю просіяну муку. Далі додайте молоко, рослинне масло і добре перемішайте. Влийте воду, знову перемішайте і дайте настоятися десять хвилин.

2. На середньому вогні розігрійте млинцеву сковороду. Безпосередньо перед випіканням змастіть маслом дно.

3. Подавайте млинці з улюбленим начинням.

Млинці на пиві

Маленька хитрість таких пивних млинців полягає ще і в тому, що, змастивши жиром сковороду перед першою порцією млинців, більше не потрібно додавати масла. Апетитні і смачні млинці на пиві у своєму складі вже містять достатню кількість жиру і «самі себе» печуть.

Інгредієнти:

1 склянка борошна,
1 стакан молока,
1 стакан світлого пива,
2 яйця,
2 ст. ложки топленого масла,
1 ст. ложка цукру,
10 г ванільного цукру,
щіпка солі.

Приготування:

З’єднати яйця, цукор, ванільний цукор і сіль і гарненько розтерти. Влити у цю суміш молоко і, перемішуючи, поступово додати просіяне борошно. Додати у тісто топлене масло і перемішати. Поступово влити в отримане тісто пиво, помішуючи до однорідної маси, щоб не було грудок.

Випікай смачні млинці на пиві на змащеній топленим маслом розігрітій сковороді 2 хвилини з одного боку, а потім переверни лопаткою на інший бік і випікай ще 2 хвилини.
Подавай смачні млинці на пиві зі сметаною, медом або варенням. А ще такі млинці можна приготувати з різноманітною начинкою на твій смак.

Дієтичні млинці: секрети страви

Смачні та апетитні дієтичні млинці можна приготувати, якщо внести незначні зміни у традиційний рецепт. Підсмаживши такі дієтичні млинці, ти, по-перше, отримаєш оновлену страву з цікавим смаком, а по-друге, значно знизиш її калорійність.
Щоб отримати по-справжньому дієтичні млинці, потрібно обрати «правильні» інгредієнти. Їх всього п’ять: яйця, борошно, рідина, жир, цукор. Але вони мають бути низькокалорійними.

З яйцями все гаразд – вони низькокалорійні і ніяк не позначаться на твоїй фігурі.

Борошно для дієтичних млинців краще обрати не вищого ґатунку чи спеціальне для млинців, а пшеничне, гречане, ячмінне або вівсяне. У ньому зберігаються всі корисні властивості зерна при низькій калорійності.

В якості рідини для дієтичних млинців найкраще використовувати нежирний кефір, знежирене молоко або воду.

Дієтичні млинці потрібно смажити на рослинній олії, а не на вершковому маслі. Також у тісті для дієтичних млинців слід обмежити кількість цукру або замінити його медом.
А ще слід використовувати підходящий соус і начинки. Найкращими для фігури вважаються нежирна сметана, йогурт, мед, горіхи, ізюм, фрукти, знежирений сир, бринза, риба, овочі, пісне м’ясо.

Дієтичні млинці на гречаному борошні

Інгредієнти:

1 яйце,
1 стакан гречаної муки,
1 склянка води,
1 ч. ложка меду,
1 ч. ложка оливкової олії,
щіпка солі.

Приготування:

У теплій воді розведи мед, додай яйце і збий.
Потім додай просіяне борошно, сіль, оливкову олію і гарненько перемішай.
На розігрітій сковороді, змазаній олією, посмаж млинці. Завдяки гречаному борошну вони матимуть приємний темний відтінок.

Вісім помилок під час приготування млинців

Вирішивши спекти тонкі, ніжні та ароматні млинці на Масляну, багато господарок стикаються з тим, що млинці рвуться, не перевертаються на сковороді або ж виходять занадто товстими. Щоб проблем із випіканням млинців у вас не траплялося, розповімо, як зробити ідеальні млинці.

Помилка №1: млинці рвуться

Причин того, що млинці не хочуть перевертатися і рвуться, може бути декілька.

По-перше, це неправильні пропорції інгредієнтів. Якщо ви додали до тіста занадто багато борошна, тісто буде густим, млинці вийдуть товстими і пухкими, будуть важко перевертатися і можуть порватися. Щоб вирішити проблему, влийте у тісто трохи молока або води. Якщо ж у тісті, навпаки, мало борошна і багато молока, воно вийде дуже рідким і теж буде рватися.

По-друге, варто пам’ятати, що клейку здатність тісто для млинців отримує, трохи постоявши. Не виливайте тісто на сковороду одразу ж, як ви його замісили. Почекайте 10-15 хвилин. Деякі господині залишають тісто для млинців на кілька годин або на ніч і тільки потім приступають до смаження.

По-третє, переконайтеся, що сковорода добре розігріта перед початком випікання. Млинцеве тісто слід виливати виключно на розпечену, а не на теплу, сковороду. Інакше тісто буде розповзатися і рватися.

Помилка №2: млинці прилипають до сковороди
Якщо млинці прилипають до сковороди, можливо, використовується неправильна сковорода. Краще за все для смаження млинців підходять чавунні сковорідки і спеціальні пательні для млинців.

Крім того, щоб млинці не прилипали, не забувайте через кожні три-чотири млинці змащувати сковороду жиром. Також ще під час замішування тіста варто додати до нього дві ложки рослинної олії.

Помилка №3: млинці пригорають

Щоб млинці не пригорали, як і в попередньому пункті, необхідно обирати правильну сковороду, змазувати її жиром і додавати до тіста олію. Також стежте за кількістю доданого в тісто цукру. Якщо з цим інгредієнтом переборщити, млинці будуть підгоряти.

Помилка №4: у млинцях є грудочки

Грудочки з’являються тоді, коли борошно в тісто додається не поступово, а одразу. Крім того, не забувайте обов’язково просіювати борошно через сито. Якщо грудочки все-таки утворилися, додайте в тісто трохи молока і перемішайте, використовуючи вінчик або міксер.

Помилка №5: млинці виходять дуже товстими

Млинці виходять товстими, коли тісто дуже густе. В ідеалі тісто для млинців повинне нагадувати рідку сметану. Якщо ви всипали забагато борошна, розбавте тісто водою або молоком.

Помилка №6: млинці виходять «гумовими»

Жорстку, «гумову» текстуру млинці набувають тоді, коли тісто занадто довго і ретельно перемішувалося. Краще залишити в тісті трохи грудочок, які при випіканні зникнуть самі, ніж отримати млинці, які важко жувати.

Помилка №7: млинці виходять сухими і ламкими

Щоб млинці на Масляну не вийшли сухими і ламкими, регулярно змащуйте олією сковороду. Ще один секрет смачних і несухих млинців – змащувати кожен підсмажений млинець шматочком вершкового масла.

Помилка №8: млинці занадто бліді

Якщо ваші млинці виходять блідими, а хочеться, щоб вони були рум’яними, просто додайте вогню під сковородою. Але слідкуйте при цьому, щоб млинці не підгоріли.

Все по темі: поради  свято  харчування 

Карта транспорту
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Gepostet von Я Люблю Кременчук am Mittwoch, 9. Mai 2018
Громадський бюджет
15 Липня, 2019 Понеділок
14 Липня, 2019 Неділя
13 Липня, 2019 Субота
більше новин