Міфи про заморожені продукти

Морозильна камера часто є місцем «останньої інстанції» як для готових заморожених страв, так і для зберігання інших продуктів для подальшого використання. Господарки роблять багато помилок, вірячи у міфи про заморожені продукти. Отже, настав час розвіяти найпоширеніші з них.

Міф №1: заморожувати можна будь-які продукти
Технічно, звичайно, заморозити можна все що завгодно. Однак багатьом продуктам така процедура абсолютно протипоказана. Кинувши їх у морозилку, ви їх просто зіпсуєте. Крім того, важливо ще й правильно розморозити. При відтаванні багато з продуктів утрачають свою форму, текстуру і смак. Саме з цієї причини в морозилку не можна складати зерна кави, вершкові соуси, ніжні і м’які овочі, масло, яйця і консерви. Ці продукти після розморожування не можна буде їсти.

Міф №2: заморожені продукти можуть зберігатися вічно
Ще одна поширена помилка, що в замороженому вигляді продукти можуть зберігатися місяцями і роками. У морозилці також є вологість повітря – найлютіші вороги будь-якого продукту. З цієї причини, навіть у заморозок, є межа зберігання. Нехтувати цим не можна.

Наприклад, при температурному режимі –18 градусів супи, рагу і готове м’ясо можна зберігати 60-80 днів, сирі м’ясопродукти – від 4 місяців до року. Приготовану курку або індичку – до 4 місяців, сиру – до року. Якщо продукти пролежали в морозильній камері більше зазначених термінів, сміливо відправляйте їх у сміття.

Трохи подовжити термін зберігання продуктів допоможе вакуумний пакет, але знову ж – на розумний строк.

Міф №3: заморожування убиває бактерії
Більшість із нас вважає, що, заморозивши їжу, ми повністю захищаємо її від бактерій, роблячи безпечною. Це міф! Наявність на поверхні продуктів бактерій, навіть при заморожуванні, не позбавить від них. Від холоду їжа не стане безпечнішою. Розморозивши продукти, ви отримаєте ті ж самі бактерії. Позбутися від них допоможе лише серйозна термічна обробка.

Міф №4: продукти після заморозки містять менше поживних речовин

Учені довели, що все навпаки. Фруктам і овочам заморозка йде тільки на користь. Виявилося, що заморожені фрукти і овочі на піку стиглості містять максимальну кількість вітамінів і мікроелементів. Щоб скоротити до мінімуму втрату корисних речовин у продуктах, розморожувати їх потрібно у щадний спосіб. Найкраще підходить водяна баня.

Міф №5: не можна повторно заморожувати продукти

Фахівці вважають, що краще уникати повторного заморожування продуктів. Але якщо зробити це правильно, то їжа залишиться безпечною, однак є ризик зіпсувати її смакові якості. Практика показує, що можна використовувати вторинну заморозку, якщо продукт пролежав у холодильнику не більше двох годин.

Міф №6: зберігати в морозилці продукти можна там, де зручно

Температура в камері не однакова. Наприклад, біля дверки вона вища, ніж у задній стінці. Продукти здаються однаково замороженими, проте регулярне відкривання дверцят створює конденсат, який осідає у вигляді кристалів льоду. Через це порушуються цілісність заморожених продуктів, їх смакові якості і скорочується термін зберігання.

Фахівці рекомендують розкладати продукти за ступенем їх актуальності. Усі довгострокові заморозки розмістити біля задньої стінки, ті, що знадобяться найближчим часом, –покласти ближче до дверцят.

Міф №7: заморожувати яйця не можна

Ви не можете заморозити цілі яйця – це правда. Шкаралупа, швидше за все, лусне, коли яйце буде розширюватися під впливом холоду. Але ви можете заморозити збиті яйця або окремо жовток і білок.

Міф №8: заморожені продукти дорожчі

Узимку заморожені фрукти дешевші, ніж свіжі. До всього іншого, вони ще й корисніші. А запаковані заморожені обіди часто більш збалансовані та дешеві, ніж страви із ресторану.

Міф №9: заморожені продукти сильно оброблені

Перед покупкою прочитайте етикетки із харчовими продуктами. Звертайте увагу на добавки і консерванти. Сьогодні компанії упроваджують багато інноваційних способів заморожування без непотрібних і шкідливих компонентів.

Міф №10: запаковані продукти можна відправляти одразу в морозильну камеру

Більшість продуктів, які ви купуєте в продуктовому магазині, призначені для швидкого вживання, а не для заморожування. Якщо ви плануєте покласти їх у морозильник, вам потрібно підготувати їх до заморозки згідно належних методів зберігання.

Наприклад, упаковки з м’ясом мають трохи повітря. Якщо ви заморожуєте м’ясо в цих упаковках, ви «запрошуєте» туди бактерії. Тому видаліть зайве повітря. Те ж стосується будь-яких інших продуктів.

Все по темі: корисні поради  поради  харчування 

Карта депутатів
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Gepostet von Я Люблю Кременчук am Mittwoch, 9. Mai 2018
Громадський бюджет
23 Квітня, 2019 Вівторок
22 Квітня, 2019 Понеділок
21 Квітня, 2019 Неділя
більше новин