Чим корисна річкова риба

Хочете мати гладку шкіру, струнку й підтягнуту фігуру, міцне здоров’я і жити довго, як японці? Тоді вам варто дізнатися, чим корисна річкова риба. Її вітамінний склад настільки унікальний, що ним не можна нехтувати. Як прісноводна риба може впливати на ваше здоров’я? Чому вона необхідна для дітей? Як часто потрібно їсти цей корисний продукт?

Рибний білок

Річкова риба містить протеїн, білок, який засвоюється набагато швидше і легше, ніж м’ясний. Наскільки важливий білок в організмі людини? Навіть сама його назва «протеїн», що має грецьке походження, буквально означає «найважливіший». Білок – це дійсно основа усього, це біологічний будівельний матеріал, із якого будується людське тіло.
Особливо важливий протеїн для дітей, адже їх організм постійно росте, формується м’язова і кісткова тканина. Розщеплюючись, білки розпадаються на амінокислоти, які беруть участь у різних процесах, що відбуваються в тілі. Незамінні амінокислоти людина може отримувати тільки разом з їжею.
Якщо позбавити людину підживлення білком або скоротити його кількість, брак амінокислот призведе до збоїв у різних системах і органах. Тоді порушиться вироблення гормонів, постраждають печінка, нирки, система травлення, а також видільна та репродуктивна системи.

Вітаміни і мінерали

У складі річкової риби багато вітамінів – А, Е, групи В, D. Без них неможливе нормальне функціонування систем та органів. Розглянемо детально, яку роль відіграє кожна з перерахованих речовин для здоров’я людини.
Вітамін А або ретинол – покращує зір, допомагає орієнтуватися у темряві. Ретинол бере участь у процесах регенерації шкіри, адже ця речовина прискорює поділ клітин епітелію. У зростанні кісткової тканини вітамін А також задіяний. Важливо й те, що функція репродукції не може нормально здійснюватися без достатньої кількості цього вітаміну в організмі.
Вітамін Е – токоферол. Цей елемент незамінний для жіночого організму, адже він допомагає налагодити репродукцію. Він посилює захисні властивості організму від вірусної і бактеріальної атаки. Зміцнює стінки вен і капілярів, робить їх еластичнішими, захищаючи від інсульту.
Токоферол – ваша молодість, він регенерує і оновлює клітини шкіри, синтезує гормони.
Вітамін D – потрібен для розвитку кісткової тканини, зміцнює зуби та імунну систему в цілому. Особливо важливий у ранньому віці, а також у період вагітності.
Вітаміни групи В. Вітамінів цієї групи в річковій рибі досить багато. Кожен із них має вузьку спеціалізацію, відповідаючи за конкретні процеси в нашому тілі.
В1 – регулятор вуглеводного обміну, покращує мозкову діяльність. Завдяки цій речовині глюкоза швидко засвоюється, а вона і є джерело енергії. В1 покращує пам’ять, розвиває розумові здібності.
В2 – також бере участь в обміні речовин, як і попередній, але його першочергове завдання – регуляція кровотворення і кровообігу в мозку. В2 є природним антиоксидантом.
В3 – незамінний елемент, завдяки якому людський організм здатний витягувати максимум енергії з прийнятої їжі. В3 знижує холестерин у крові, сприяє розширенню судин, стабілізує тиск. Він синтезує різні ферменти і гормони.
В6 – натуральний біоенергетик. Підсилює тонус м’язів, підвищує працездатність. Цей елемент важливий для роботи нервової системи, він генерує нервові імпульси. В6 зміцнює імунітет.
В9 або фолієва кислота – безпосередньо бере участь у синтезі кислот ДНК і РНК, при вагітності вона особливо необхідна жінкам, так як відповідає за правильний розвиток плоду. В9 допомагає боротися з недокрів’ям.
В12 – синтезує цей вітамін гемоглобін, а він, як відомо, є переносником кисню до різних органів і тканин. Сприяє нормалізації нервової системи.

Користь

Жителі Японії, які люблять рибу і їдять її часто, відрізняються великою тривалістю життя. У середньому, вони доживають до 80-90 років, тоді як інші нації, у раціоні яких риба зустрічається рідше, вмирають на 10-15 років раніше. Ця статистика свідчить про користь риби у цілому, але річкова риба за своїм складом майже не відрізняється від морської. Так що корисні властивості річкової риби такі ж.
Риб’ячий жир – незамінні ліки, які здатні продовжити життя навіть людям, які перенесли інфаркт або інсульт. Подібне дослідження було проведено в Англії. У його ході хворим людям було запропоновано почати кілька разів на тиждень їсти жирні сорти риби. Іншій групі людей, що перенесли інфаркт, потрібно було продовжувати харчуватися у звичний для них спосіб. У першої групи хворих смертність скоротилася на 30%!
Річкова риба – чудовий стимулятор імунітету. Включивши її у раціон, ви помітите, що стали рідше хворіти на застуду, а бронхіт стане більш рідкісним явищем у вашому житті. Припускають, що річкова риба в якійсь мірі запобігає утворенню злоякісних пухлин. Цікаво, що залізо, яке міститься в прісноводній рибі, легше і швидше засвоюється, ніж те, що входить до складу морської.
Щоб користь річкової риби для здоров’я була помітна, її слід їсти 2-3 рази на тиждень. Це дозволить бути завжди в тонусі, мати міцне здоров’я і природну красу. Ця їжа набагато корисніша за м’ясо, а вже якщо ви хочете стати стрункішою і зміцнити м’язи, риба – справжній помічник у цій справі!

Все по темі: здоров’я  корисні поради  риба  харчування 

Карта транспорту
Гранатова толока
Кременчуцька толока - 2018

НЕЙМОВІРНО красиве відео!!!Кременчуцька толока - 2018

Gepostet von Я Люблю Кременчук am Mittwoch, 9. Mai 2018
Громадський бюджет
19 Серпня, 2019 Понеділок
більше новин